Som du beter dig får du betala (på gymmet)

29.01.2015 16:46

Jag är rätt flummig. There, I said it. Jag har fått ersätta X antal vantar och tappat bort flera viktiga papper i mina dagar. VIKTIGA papper. Försök (ärliga?) har gjorts att ändra på mig själv, men till slut faller jag in i mina vanliga mönster. Det är ta mig tusan inte lätt att ändra på sina dåliga vanor. (Lovar, Ska ta med min erfarenhet i beräkning när jag är yrkesverksam psykolog.....). På något sätt har jag alltså fått lära mig att acceptera att det är sådan jag är, och jag går väl inte direkt och oroar mig för att slarva bort något på daglig basis. Händer det så händer det, typ.

Men idag slog mig en tanke, när jag återigen betalade min Bot på gymmet efter att ha "missat" bokade gruppträningar.... (Det är faktiskt sant att jag hade glömt, så motivationen att bli fit finns där, någonstans)! I alla fall. Jag har bytt gym, till Fysiken. Förut tränade jag på Nordic Wellness, och givetvis var jag inte heller där förskonad från att betala för uteblivna träningstillfällen som jag förbokat. Det var rätt saftiga avgifter där kommer jag ihåg - 40 kr per missat pass. PÅ fysiken där jag tränar nu kostar ett missat pass i snitt 12,50.. Nu till det kritiska. Jag tippar på att jag snittar 3 missade pass per månad. Det blev 120 spänn utöver månadsavgiften på NW och nu 37,50 kr på Fysiken.  Då inser jag att det vore nästintill skrattretande om en sådan som jag skulle vara knusslig med månadavgiften, vrida och vända på alla träningserbjudanden som finns, när jag väl ska teckna - "Njaaaa det kostar minsann 290 kr/månad där och ni kan bara ge mig 300 kr.... Jag får fundera CIAO!" Det som utgör den verkligt kännbara skillnaden är ju vilka som tar betalt för att jag slarvar. 

Det jag menar är att jag har erfarenheter av att ha betett mig på ett sätt i mitt snart 26 år långa liv, men angriper tillfällen som t.e.x. gym-kontrakt-skrivande som att jag snart kommer göra en revolutionerande förändring och aaaaldrig slarva igen. (Om kostnaden är den enda viktiga parametern d.v.s.... Jag är väl medveten om att andra parametrar också kan vara viktiga, som utbud, snygga PT:s som går omkring och spänner sig, goda träningsbars OSV). Men jag vet också att som student, brukar priset styra väldigt ofta.

Ta med andra ord med ditt (ärliga och verklighetsbaserade) beteende i beräkning nästa gång du ska teckna t.e.x. ett Träningskort. Kolla på straffavgifter, möjlighet att frysa kortet (om du är en spontanis som helt plötsligt sticker till NZ och vallar kossor) eller vad som helst som i slutändan kan påverka vad du betalar. Kanske blir valet då något helt annat än du trodde från början. 

KRAM Linnea

Ämne: Som du beter dig får du betala (på gymmet)

Inga kommentarer hittades.

Ny kommentar